Chloortabletten / Chloorgranulaat Zwembad Kopen?

Chloortabletten kopen voor je zwembad is een handig idee als je de waterkwaliteit goed wilt houden. De pH waarde van je zwembad moet op orde zijn voor een uitstekende zwemervaring. Chloortabletten moet je samen gebruiken met chloordrijvers want helder en schoon water krijg je met chloortabletten voor je zwembad. Lees verder..

Chloortabletten zwembad

Weet je nog niet zeker hoe je om moet gaan met chloortabletten? Dat is niet erg, je hebt namelijk ook een starter set. Chloortabletten werken naast chloordrijvers ook heel goed samen met de pool buddy die ervoor zorgt dat chloor langer meegaat, schoner en veiliger is. Een zwembad in je tuin hebben is leuk maar het goed onderhouden kan voor langere en meer leukere tijden zorgen.
Chloortabletten in je zwembad moet je nooit mengen met andere zwembad chemicaliën want dat is heel erg gevaarlijk. Chloortabletten kan je het liefst alleen gebruiken met chloordrijvers en de pool buddy. De tabletten werken bijtend en oxiderend vandaar geen andere chemicaliën gebruiken.

Chloortabletten en chloorpoeder

Dit voeg je toe aan het zwembad om het water goed te desinfecteren. Het doodt de algen en neutraliseert oliën, vetten en bacteriën en houdt het water schoon en helder. Chloorpoeder ook wel chloorshock gebruik je om het chloor goed en snel op peil te houden. Voor normaal gebruik kun je gewoon gebruik maken van chloortabletten.

Hoe voeg je zwembadchloor toe aan het zwembad?

Dit kan op 3 verschillende manieren. Via een skimmer, leidingwerk of via een chloordispenser. Met een leidingwerk is het ook mogelijk om direct automatische chloordosering toe te voegen. Lees hier verder over het toevoegen van chloor in je zwembad.

Via een chloor skimmer zwembad

Via de skimmeraansluiting kun je chloortabletten of chloorpoeder toevoegen. Deze plaats je in het skimmermandje en door de aanzuiging die hier doorheen stroomt lost het chloor langzaam op in het zwembad.

Via een chloordispenser

Deze drijft in het zwembad en via de opening aan de bovenkant kun je gemakkelijk chloortabletten toevoegen. Doordat het water er via de onderkant doorheen stroomt lost het chloor op in het zwembad.

Direct via het leidingwerk chloor toevoegen

Via een chloordoseersluis kun je chloortabletten direct toevoegen aan het leidingwerk. Deze doseersluis plaats je tussen de leidingen. Via de koker aan de bovenzijde kun je de chloortabletten vervolgens toevoegen. Bekijk alle chloordoseersluizen.

Hoeveel chloor moet ik toevoegen aan het zwembad?

Wij van Zwembadselect.nl adviseren om altijd de aangegeven dosering op de verpakking aan te houden. Hier staan de afmetingen van het zwembad op en de bijhorende dosering. Bij algen mag je de chloorwaarde tijdelijk wel verhogen. Dit wordt ook op de verpakking duidelijk aangegeven.

Wanneer gebruik je chloortabletten en wanneer chloorchock/granulaat?

Als je wilt dat de chloor sneller oplost in je zwembad maak dan gebruik van chloorpoeder / chloorshock. Deze werkt sneller dan chloortabletten en is uiterst geschikt als het chloorpeil veel te laag is. Chloortabletten worden minder snel opgenomen en zijn ideaal om te gebruiken om het chloorniveau op peil te houden.

Gebruik nooit andere soorten chloor

Chloor is een chemisch desinfectiemiddel. Dit houdt echter niet in dat je alle soorten chloor ook in het zwembad kunt gebruiken. Het schoonmaak chloor dat verkrijgbaar is in de supermarkt is NIET geschikt voor het gebruik in zwembaden. Alleen wanneer duidelijk op de verpakking staat dat je het kunt gebruiken in een zwembad, dan is het daar ook daadwerkelijk geschikt voor.